Zie cv

nordin chaabot

In de aanloop naar El Clásico heeft vader Neymar van zich doen spreken. Als de situatie rond zijn zoon niet verandert, dan is er voor de Braziliaanse aanvaller van Barcelona geen andere optie dan Spanje achter zich te laten.

Info

Neymar (23) is nog wel in gesprek met Barcelona over het openbreken van zijn contract tot medio 2018. 'Maar er zijn problemen van buiten die ons zorgen baren', zei zijn vader bij de Spaanse radiozender Cadena SER. 'We respecteren het contract dat we hebben, maar we willen niet verlengen voordat we rust in ons hoofd hebben.'

Daarmee verwees impliciet Neymar sr. op de fiscale perikelen rond zijn zoon, die zowel in Spanje als in Brazilië wordt achtervolgd door beschuldigingen van belastingontduiking. De vader wilde niet ingaan op de aanklachten, maar liet wel weten dat het gevolgen kan hebben voor de toekomst van de Braziliaanse international.

'Als we geen aangename werksfeer hebben, dan kunnen we niet in Spanje blijven en zullen we moeten gaan', klonk het dreigend uit zijn mond. 'We moeten weten of de Spanjaarden onze situatie accepteren. We hebben het zwaar omdat we uit Spanje en Brazilië worden aangevallen vanwege belastingproblemen.'

Neymar verkeert op dit moment juist in grootste vorm. De spits neemt Barcelona bij afwezigheid van de geblesseerde Lionel Messi de laatste maanden op sleeptouw met tien goals en zes assists in de laatste zeven officiële wedstrijden.

solliciteren